Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова / БГНЕС
Днес кметът на София Йорданка Фандъкова се включи в доставките с екипите на общината, към които работят и доброволците от общинското доброволно формирование, БЧК и граждани. Така тази седмица 165 възрастни хора получиха до дома си храна и лекарства, от които се нуждаят."Останете вкъщи! Ние можем да Ви помогнем при нужда!", написа в профила си във Фейсбук Йорданка Фандъкова.

От началото на епидемията организираме доставки по домовете за възрастни хора. 40 човека от дирекция „Аварийна помощ и превенция“, 18 служители на дирекция „Транспорт“, 28 доброволци от доброволното формирование на София и 27 доброволци от БЧК и граждани всеки ден отговарят на обажданията и носят храна до дома, разказа кметът на София.

Всеки в дома си, но заедно – така ще се справим (ВИДЕО)

Общината и БЧК разполагаме с по 40 човека от нашите доброволни формирования, които също се включват по график. Готов е и първият ни екип от 28 граждани, които се записаха за доброволци. През следващата седмица и те ще бъдат включвани в доставките, защото работата ни се разширява. Благодаря на всички граждани, които се записват за доброволци, каза още тя.

Да си помагаме и ще се справим! - заключи Фандъкова.