/ iStock/Getty Images
Всеки в дома си, но заедно – така ще се справим!

Това е посланието, което отправят любимите ни музиканти, артисти, писатели и творци, обединени около призива #ОстанетеСиВкъщи.

Кампанията се организира от дирекция "Култура" на Столична община.

„Благодаря на всички, които се включват и че в този момент споделят с хората на града ни, с хората в страната, с всички нас, своите думи, съвети, усмивки, своята мисъл за утре, когато пак ще бъдем заедно!“, написа в знак на благодарност столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Началото дават децата на София - песен на великолепните момичета и момчета от школата "Бон-бон“.Над 80 деца обединени в една песен и с един призив - по-малките от домовете си в София, а някои от големите от студентските си квартири във Великобритания, Нидерландия, Испания, Люксембург и Белгия, направиха заедно своя версия на “Earth Song” на Майкъл Джексън.

Мерките срещу разпространението на COVID-19 са удължени до 12 април със заповед на министъра на здравеопазването, припомни кметът Фандъкова.

Така затворени остават:

✔️ яслите, детските градини и училища;
✔️ кина, театри, музеи, концертни зали;
✔️ зали за фитнес и спорт;
✔️ дискотеки, барове, питейни заведения, увеселителни и игрални зали;
✔️ ресторанти, заведения за бързо хранене и кафе сладкарници. Не се допуска консумация на място, но остава възможността да работят за доставки до вкъщи.
✔️ големи търговски центрове тип МОЛ, с изключение на хранителните магазини, аптеките и банковите, застрахователните офиси и доставчиците на платежни услуги, които се намират в тях.

Всички лични карти и шофьорски книжки, изтичащи между 13 март и 31 октомври 2020 г., автоматично се удължават с 6 месеца. Те ще са валидни само в България. Паспортните служби продължават да работят, а целта на мярката е да не се стига до струпване на хора.