/ снимка: БГНЕС, архив
"Сестра ми е лекар и е на първа линия и също е заразена с коронавирус. Болестта е изключително тежка. Не мога да гарантирам, че пробите на народните представители ще бъдат отрицателни".

С тези думи се обърна от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов в началото на днешното заседание на депутатите. Днес Народното събрание реши да заседава само по законите за извънредното положение. 

Парламентът прекрати заседанията, ще се събира само извънредно

"Учудвам се от изказванията на колегите, сякаш тук събраните депутатите не сме от тази планета. Сякаш нещата, които се случват около нас, болните хора и близки, не ни касае. Седя, слушам, гледам и не мога да повярвам. Всеки ден от екраните  специалистите излизат и казват колко от нашите съграждани са поразени от тази невидима болест", разгневи се той на депутатите. 

"Искам да се обърна към всички вас като лекар, който също участва в тази сложна обстановка. Колеги, обръщам се най-отговорно към вас. Смирете се пред болестта. Всички сме еднакви пред заразата и смъртта. Не го забравяйте това. Лекувал съм много народни представители преди да знам, че ще седя тук и ще говоря от тази трибуна. Тук има един депутат, който също уважавам - неговият баща работи в Пета градска болница и всеки ден се среща с заразата", заяви депутатът от ГЕРБ.