/ БГНЕС
Икономистът Владимир Каролев е освободен от ареста в Благоевград, но веднага след това е конвоиран към София, съобщава БГНЕС.

В 11:15 часа икономистът беше освободен от ареста на Второ районно в Благоевград. 

Каролев беше задържан вчера в Разлог за нарушаване на извънредното положение. Той смята да съди държавата и определя действията й като неправомерни.

Днес от прокуратурата изброиха нарушенията, извършени от икономиста след завръщането му от Лондон у нас. От Районната прокуратура в Благоевград казаха, че срещу него е образувано досъдебно производство срещу народното здраве и околната среда.

Задържаха Владо Каролев за нарушаване на карантината

Прокурор Ружена Кондева поясни, че досъдебното производство срещу Владимир Каролев, се води от Софийска районна прокуратура. Той е задържан в Разлог, защото е открит на територията на общината. Каролев не е спазил 14-дневния срок на домашна карантина. Той е бил на посещение в Лондон, след което се е прибрал в дома си в София.

На Фейсбук страницата си обаче самият Каролев е качил снимка и информация, че е отишъл в Разлог. По-късно се е качил и се е разходил в Пирин планина над Банско, което категорично нарушава наложената мярка, издадената заповед за спазване на карантина.