Издигнаха тържествено знамето на София за празника (СНИМКИ)
Издигнаха тържествено знамето на София за празника (СНИМКИ) / снимки: БГНЕС

Бъдете активни, критични, участвайте в живота на града ни, защото вие сте този град и вие създавате неговата история. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в обръщение към столичани по повод празника на София.

Почитаме светите Вяра, Надежда и Любов и майка им София

На 17 септември православната църква почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов - отдава се почит на добродетелите, които ни крепят - вярата, надеждата, любовта и мъдростта, а столицата също чества своя празник.

На официална церемония пред църквата „Св. София” бе отслужен тържествен водосвет от Браницкия епископ Григорий в присъствието на Негово светейшество Патриарх Неофит.

Издигнаха тържествено знамето на София за празника (СНИМКИ)
netinfo

Издигнаха тържествено знамето на София за празника (СНИМКИ)
netinfo

След това пред погледите на кмета на града Йорданка Фандъкова, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министри, зам.-министри, областният управител на град София, зам.-кметове, общински съветници, депутати и посланици сред, които посланикът на Русия у нас, бе издигнато и знамето на София. В церемонията взеха участие Националната гвардейска част и Гвардейския духов оркестър.

Този 17 септември е още по-вълнуващ. Днес отваря врати Музеят за история на София, когато влезете в него ще си припомните, че градът ни не е построен за един ден, че се е разбивал в продължение на хилядолетия. Историята на града е историята на неговите хора, които живеят в него, учат, влюбват се, раждат, борят се, остават”, изтъкна Фандъкова.

Издигнаха тържествено знамето на София за празника (СНИМКИ)
netinfo

Тя посочи, че се гордее с това, че в София са се раждали идеи, които са променяли страната ни. „Нашата отговорност като хора, които взимат решения днес, е да направим града ни по-удобен, отговорен към младите и даващ възможности за развитие. Работихме здраво и упорито, за да става градът ни по-зелен, чист и комфортен. Важно е свършеното, но е още по-важно това, което предстои”, добави кметът на Столична община.

Източник: БГНЕС