/ iStock/Getty Images
Над 60 събития включва тазгодишното издание на Детския панаир в София, който ще се проведе пред Народния театър "Иван Вазов" по случай Деня на детето. Всички инициативи за празника са безплатни и ще са през целия ден от 11:00 ч. и 20:00 ч.  Входът ще е свободен в някои от музеите в столицата, безплатен ще е и достъпът до Зоопарка.
 
В Градската градина пред Народния театър ще има десетки работилници, между които по стъклопис, пясъчни рисунки, грънчарство, калиграфия и тъкане.
 
Организирана е и игра посветена на символите, скрити в герба на София, както и тематично ателие, в което всяко дете ще може да изработи свой магнит с емблематична столична сграда. В програмата са включени и редица спортни дейности - танци, йога, тенис, футбол, шах, ще има музикални и театрални спектакли, както и игри за най-малките.
 
Както всяка година ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще имат възможност да се качат.
 
В различни забавления ще могат да се включат децата в Музея за история на София, в Етнографския и Природонаучния музей, Софийска градска художествена галерия и Националната галерия Квадрат 500. 
 
Всички инициативи за празника на детето са безплатни и ще се провеждат през целия ден от 11:00 ч. и 20:00 ч.  Безплатен ще е достъпът и до Зоологическата градина.
 

Събития, посветени на детския празник, ще има и в Столичната библиотека, а малките читатели ще могат да получат безплатни читателски карти.