Фандъкова тръгва в битката за кметския стол с мотото „София в добри ръце
Фандъкова тръгва в битката за кметския стол с мотото „София в добри ръце / cнимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

"София в добри ръце" е мотото на предизборната кампания на Йорданка Фандъкова. Това беше обявено днес при официалното представяне на кандидата на ГЕРБ за кмет на София. На представянето присъстваха вицепремиерът Цветан Цветанов, председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов, председателят на Софийската организация на ГЕРБ и зам.-председател на Народното събрание Лъчезар Иванов, общински съветници, районни кметове и депутатите на ГЕРБ от София.

„За мен това е продължение на това, което направихме с екипа на кмета Бойко Борисов", каза в началото на своето експозе кандидатът за кмет на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА. През следващия месец за мен е много важно да продължа да работя по проектите, с които сме се занимавали, допълни тя. Фандъкова обеща, че тази кампания ще бъде без концерти и спектакли и ще се наблегне на срещите с хората.

Фандъкова тръгва в битката за кметския стол с мотото София в добри ръце"
netinfo

Кандидатът за кмет на София на ГЕРБ посочи, че чрез допитване до столичани са изразени най-големите проблеми според тях - транспортът, трафикът, чистотата, недостигът на места в детските градини и бездомните кучета по улиците.

Днес Фандъкова представи и екипа, който ще бъде в предизборния й щаб. Ръководител е общинският съветник от ГЕРБ и председател на групата в СОС Малина Еврева, а заместници са координаторите на партията Александър Ненков, Таня Георгиева и Жени Алексова.

Днес мотивацията на хората за поредния избор няма да е толкова висока. Ние сме убедени, че ще ги мотивираме с работата на правителството, посочи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Фандъкова тръгва в битката за кметския стол с мотото София в добри ръце"
netinfo

В отговор на упреците, че ГЕРБ посочва за свой кандидат един успял министър от екипа си, Цветанов даде пример с предишните избори за кмет на Асеновград, когато партията издигнала най-добрия хирург в местната болница, а от БСП са агитирали хората да не гласуват за него, за да не се лишат от добър специалист. "Резултатът вече е ясен - имаме успешен кмет, който успя да помогне и на болницата", каза Цветанов. Убеден съм, че Фандъкова ще помогне и за разработването на концепциите за националното образование.

Поведението на българското правителство към София няма да е конфронтационно, добави вицепремиерът. "Така беше при миналото правителство", отбеляза той и изрази убеждение, че Фандъкова ще спечели още на първия тур в местните избори.