Фандъкова нареди: 12 часа на ден да се работи по ремонтите на пътни артерии
Фандъкова нареди: 12 часа на ден да се работи по ремонтите на пътни артерии / снимка: БГНЕС
Фандъкова наредила по 12 часа на ден да се работи по ремонтите на пътни артерии
80364
Фандъкова наредила по 12 часа на ден да се работи по ремонтите на пътни артерии
  • Фандъкова наредила по 12 часа на ден да се работи по ремонтите на пътни артерии

Огромната дупка, която се отвори миналата седмица в района на столичния булевард „Черни връх", се запълва. Това стана ясно от думите на кмета на София Йорданка Фандъкова, която още веднъж повтори тезата, че причината за инцидента, при който за щастие нямаше пострадали, е стар водопровод.

Градоначалникът коментира, че от тази седмица по едни от най-натоварените ремонти на пътя - на булевардите „Александър Малинов" и „Цариградско шосе" ще се работи ежедневно по 12 часа.

Кратерът, който в началото на миналата седмица зейна на бул."Черни връх" се запълва, увери Йорданка Фандъкова. Въпреки че от Софийска вода отхвърлиха твърдението, че стар водопровод е причинил пропадането на земната настилка, от Общината са на противоположното мнение.

Проверката, която столичният кмет е изпратила веднага, е показала, че това е следствие на теч от стар водопровод. Дупката се запълва и за радост нямаше сериозен инцидент, каза Фандъкова. Тя изрази съжаление, че подземната инфраструктура не е ремонтирана от много години.

Относно блокирането на основните пътни артерии в столицата, Фандъкова допълни, че ще настоява ремонтните дейности да завършат преди поставените крайни срокове.

„От вчера съм изискала на бул. „Малинов" и на Цариградско шосе да се работи от седем до седем и тези обекти са в график в момента, но за мен това не е достатъчно. Ако може да се изпревари графика, така че да отваряме по-бързо движението, ще е най-добре", каза тя.

От 10 юни столичани ги очаква нова тапа в центъра на града. Започва реконструкцията на кръговото кръстовище при Руски паметник. Ремонтът ще продължи малко повече от два месеца и ще бъде въведена частична промяна в движението.