/ iStock/Getty Images
На 17 май 2019 г. (петък), във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение до бл. 14 жк. „Зона Б-5“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
-ул. „Одрин“ от бул. „Александър Стамболийски“ до ул. „Партений Нишавски“

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Одрин“ ъгъла с ул. „Позитано “.

На 17 май 2019 г. (петък), във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за подмяна на уличен водопровод на ул. „Монтевидео“ кв. „Овча купел“ , се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
-ул. „Монтевидео“, ул. „Гайтанци“, ул. 315, ул. „Президент Линкълн“

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Монтевидео“ ъгъла с ул. „Барите“.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване  мътността на водата.

След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.
На 17 май 2019 г. (петък), във връзка с подмяна на водомерен възел на бул. „Възкресение“ жк. „Красна поляна“ 1 се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 12:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
-ул. „Румяна“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Румяна“ бл. 24.
На 17 май 2019 г. (петък), във връзка с диагностика на уличен водопровод в кв. „Абдовица“ №63 се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 16:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
-кв. „Абдовица“ от №1 до №160

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: кв. „Абдовица“ №88.
На 17 май 2019 г. (петък), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Кораб планина“ жк. „Лозенец“ се налага спиране на водоподаването от 10:30 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
-ул. „Кораб планина“ от ул. „Трепетлика“ до ул. „Плачковица“

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Кораб планина“ ъгъла с ул. „Плачковица“.

На 17 май 2019 г. (петък), във връзка с изграждане на уличен водопровод на ул. „Загребска“ кв. „Овча купел“ се налага спиране на водоподаването от 08:00 до 20:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
-ул. „Загребска“ от ул. „Ново село“ до ул. „Любляна“

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Загребска“ ъгъла с ул. „Любляна“.
 
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.
Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx .

“Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.