/ iStock/Getty Images
На 14 юни 2019 г. (пeтък), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Владимир Георгиев“ с. Бусманци, се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
кв. „Нова Враждебна“
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: с. Бусманци - пред кметството.

На 14 юни 2019 г. (петък), във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Ами Буе“ кв. „Крива река“, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
ул. „Ами Буе“ от ул. „Баница“ до ул. „Яков Крайков“
ул. „Яков Крайков“ от ул. „Виктор Григорович“ до ул. „Райко Жинзифов“
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Ами Буе“ ъгъла с ул. „Яков Трайков“.

На 14 юни 2019 г. (пeтък), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на бул. „Илиянци“ кв. „Военна рампа“, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
бул. „Илиянци“ от ул. „История Славянобългарска“ до края на улицата в южна посока /до Царското депо/.
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бул. „Илиянци“ до входа на Царското депо.
 
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.`
 
Повече за „Софийска вода“:
 
  • Предоставя услугите водоснабдяване, отвеждане и пречистване на отпадъчните води на територията на столичната община с население 1,4 милиона души
  • Първото публично-частно партньорство и най-големият инвеститор във водния сектор на страната
  •   млн. лв. за подобряване на ВиК системата и опазването на околната среда предвижда инвестиционната програма за периода 2017 – 2021 г.
  •   млн. лв. инвестиции за 2016 г.
  •  9 ноември 2010 г. „Софийска вода“ АД става част от „Веолия“, която придобива мажоритарния дял от 77,11% в дружеството
Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx .“Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.