Софийска вода
Софийска вода / netinfo
200 семейства в Симеоново ще бъдат присъединени към канализационната мрежа на София
97895
200 семейства в Симеоново ще бъдат присъединени към канализационната мрежа на София
  • 200 семейства в Симеоново ще бъдат присъединени към канализационната мрежа на София
200 семейства в Симеоново ще бъдат присъединени към канализационната мрежа на София след приключване на проект за разширяването й. Проектът трябва да бъде завършен до края на годината, и така изградената за последните 10 години канализация в квартала ще стане 4 километра.

Софийска вода с амбициозна програма за инвестиции и иновации през 2018 г.
 
Общо 200 километра водопровод и канализация са изградени на територията на Столичната община за последните 10 години. От тях 16 са в Симеоново, където удължаването на главния канализационен клон продължава.
 
Петьо Велев, директор „Технически дейности“ в "Софийска вода", обясни: "С приключването на този обект някъде около 200 имота ще бъдат присъединени, като общата дължина на канализацията, която е изградена от 2009 г. насам, е близо 4 км., като до момента "Софийска вода" е инвестирала или ще инвестира в края на годината 7 млн. лева. Канализацията, която се изгражда, е т.нар. смесена, тоест предвидена е да приема и дъждовни води. Минавайки с канализационния колектор по улицата, към него ще бъдат присъединявани и дъждоприемните шахти, които ще отводняват съответно улицата".

Фандъкова отчете колко водопровод и канализация е изградил екипът й
 
Проектът трябва да завърши до края на годината, а догодина по същото време трябва да е готово и регионалното преинвестиционно проучване, с което Столичната община ще може да кандидатства за финансиране по програма "Околна среда" в размер на 400 милиона лева, с които да продължи да се изгражда ВИК мрежата на общината.