Задържаха двама мъже за убийство на пазач на язовир
Задържаха двама мъже за убийство на пазач на язовир / Sofia Photo Agency, архив

 

Двама мъже от Карнобат са задържани за убийството на 52- годишен пазач на язовир. Те са в следствения арест, предстои на двамата бъде взета 72-часова мярка “Задържане под стража”.

На 11 август в Районното управление на МВР в Стрладжа е получено съобщение, че в землището на село Правдино, в местността „Дъбник” е открит труп на мъж.

От извършения оглед е установено, че смъртта е настъпила в резултат на упражнено физическо насилие. Полицаи и криминалисти са предприели незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия по установяване и задържани на извършителите. Детайлно е изяснена хронологията на събитията до установяването на смъртта на 52-годишния мъж.

В резултат на проведените неотложни полицейски дейности е установено, че през нощта на 10 срещу 11 август арендатора на язовира – Д.И. /30г./ от Карнобат е посетил мястото придружен от 5 човека – мъже и жени. Тогава той и един от придружаващите го мъже нанесли жесток побой, с дървени сапове, на пазача, след което всички са се оттеглили и укрили в Карнобат.

Изяснено е, че рано сутринта на 11 август за кратко арендатора е посетил отново язовира. В хода на разследването са задържани Д.И. на 30 г. – арендатор на язовира, от Карнобат, и Б.Н. на 28 г. от Карнобат.

Продължават процесуално-следствените действия по случая.