ВиК призова строителните фирми да се консултират преди да разкопават
ВиК призова строителните фирми да се консултират преди да разкопават / netinfo

ВиК Сливен отправи апел към строителните фирми в общината да не предприемат изкопни работи без съгласуване със специалисти на фирмата. Причината е във възникналите аварии и скъсване на водопроводи по време на тези дейности.

“На 31 август, при извършване на изкопни работи, багер на „Марица-изток” прекъсна съвсем нов водопровод на „В и К”-Сливен. Големи проблеми на 11 август създаде прекъсването на водопровода на ул.”Лъдженска”, до търговския дом „Добри Желязков” в Сливен. Възстановяването на водопроводите отнема много време и средства на дружеството, които не могат да се покрият от налаганите на нарушителите санкции. Водопроводната мрежа в Сливен и региона е твърде стара и често пъти, за да се отстранят авариите, е необходимо да се спира водата не само на съответната улица, но и на целия район,” се казва в апела на ВиК до Дарик радио.

Другата причина е във подземния кадастър на община Сливен, който дава предства за местонахождението на водопроводите с 50-60 см. отклонение, което автомоатично води до предизвикване на аварии. От ВиК призовават гражданите да подават своевременно сигнали за възникване на аварии в жилищните квартали.