Успехи на тунджански джудисти
Успехи на тунджански джудисти / netinfo

Шест от членовете на спортен клуб джудо „Шони 2012“ от ОУ „ Св. П. Хилендарски“, с. Роза, община „Тунджа”, взеха участие в Международния европейски клубен шампионат по джудо, който се проведе през уикенда в Пазарджик. Въпреки че за първи път се изявяват в такова престижно състезание, те се представиха отлично и завоюваха три призови места: златен медал в категория до 70 кг. за Елена Желязкова - ученичка от осми клас, сребърен в категория 32 кг. за Иван Георгиев Иванов - ученик от втори клас, бронзов медал в категория до 42 кг. за Пламен Георгиев - ученик от първи клас. Ръководител на клуба е Стоил Славов, а треньори на клуба по джудо са Мария Учкова и Марио Добричков.

Успехи на тунджански джудисти
netinfo

В турнира в Пазарджик взеха участие над 30 български клуба, пет клуба от Русия, два от Сърбия, два от Гърция и един от Азербайджан. Броят на участниците надхвърли петстотин, като само гостите от чужбина бяха над 110.

 

На състезанието  присъства като наблюдател и представител на Европейската федерация по джудо. След завършване на турнира ще се проведе петдневен международен лагер, в който ще участват отборите на Русия, Сърбия, Гърция, Азербайджан и голяма част от българските клубове.