военна Полиция
военна Полиция / Дарик
Тържествен ритуал по полагане на военна клетва се състоя днес  в Регионалната служба „Военна полиция“ – Сливен. Шестима новоназначени военни полицаи – един офицер и пет редника положиха клетва. Строят беше приет от директора на служба „Военна полиция“ – София бригаден генерал Борислав Сертов.  

Светът се променя и с него се променят основните задачи, които „Военна полиция” изпълнява, коментира генерал Сертов. „ Очевидно ставаме все по-важна част от националната система за сигурност. Ставаме все по-необходими и в помощта си към министерството на вътрешните работи, било по оказване на помощ по границата, било по оказване на помощ в бежанския лагер  в Харманли. Полезни сме на обществото и в подпомагане на населението при бедствия и аварии”, добави бригаден генерал Борислав Сертов.

Регионалната служба „Военна полиция“ – Сливен е с надеждно и модерно оборудване, каза още бригадния генерал и добави, че службата се развива.

Приветствие към новозначените полицаи произнесе редник Тодоров. ,Полагайки военна клетва обещаваме да работим упорито и всеотдайно за изпълнението на клетвените обещания”, каза в обръщението си редника.

Ритуалът завърши с преминаване в тържествен марш на военнослужещите и Военният духов оркестър на военно  формирование 22 220 .