Туркиня пренесе над половин килограм злато в половите си органи
Туркиня пренесе над половин килограм злато в половите си органи / netinfo

Туркиня пренесе през границата над половин килограм златни бижута в половите си органи и други 331 грама по тялото си, съобщи ОДП Ямбол. 865 грама недекларирани златни накити на стойност 26 000 лева са намерени и иззети при щателна митническа проверка на жената в района на ГКПП – Лесово вчера след обед.

Златото било укрито в половите органи и по тялото на 43-годишната турска гражданка. Тя пътувала за Франция в лек автомобил “Ситроен” с френска регистрация, заедно със съпруга си и снаха си, също турски граждани. Когато автомобилът е спрян за проверка е установено, че физическите данни на снахата не отговаря на представените френски документи за самоличност. При последвалата щателна митническа проверка в лекия автомобил е намерена укрита истинската й турска лична карта.

Накитите, основно гривни, били укрити в половите органи /534 грама/ и в сутиена /331 грама/ на свекървата. Те били прикрепени с дамска превръзка. Тримата са задържани за 24 часа в ареста на ОДП – Ямбол. Срещу тях е образувано досъдебно производство в сектор “БОП” – Ямбол.