Сливен
Сливен / община Сливен
Трима ученици от Сливен се класират на Национален финал на Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2017.
Победителите са Фиона-Мари Кристофър Тотън от ОУ "Д-р Иван Селимински", Мила Николаева Колева от ППМГ "Добри Чинтулов" и Берна Мустафова Мустафова от ОУ "Панайот Хитов". Сливенските ученици се класират за националния финал, който ще се проведе на 6 май в град София.

Децата заедно със своите учителите по английски език, ще участват и в летен езиков лагер през юли. На регионалното състезание в Сливен премериха сили в спелуването ученици от Пирне, Тополица, Бургас, Карнобат, Нова Загора, Гавраилово, Сливен, Твърдица, Шивачево, Айтос, Гурково, Гълъбово, Гавраилово, Крушаре, Енина, Копринка, Николаево, Карагеоргиево, Раднево и Стара Загора.
На 1 април 2017 г. още седем града бяха домакини на регионалните квалификации, които се проведоха в Благоевград, Варна, Ловеч, Монтана, Разград, Пловдив и София.

Над 6600 ученици от 304 училища в цялата страна се включиха в училищните кръгове на състезанието, които се проведоха до началото на март месец.

Класиралите се на първо и второ място представиха училищата си на регионалните квалификации. Предстои финалът на  Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2017 , на който ще се излъчи националният Spelling Bee шампион.