Трима остават в ареста за убийството в Шивачево
Трима остават в ареста за убийството в Шивачево / netinfo

Двама братя - 43 годишния Жоро Петров Маринов и 39 - годишния Райко Петров Маринов, както и 35 годишния Демир Илиев Митев ще останат в ареста по обвинение за убийството на 76- годишният Кольо Колев от град Шивачево по особено мъчителен начин и особена жестокост с цел грабеж, съобщи за Дарик зам. председателят на Окръжен съд Сливен Мартин Данчев.

Съдът излезе с определението за постоянна мярка за неоклонение на тримата днес по искане на Окръжна прокуратура. То може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Бургас в тридневен срок.

Сигналът за убийството е подаден в РУ - Твърдица на 19 декември 2009 година. Трупът е бил открит от съседи. Той е бивш миньор и живеел сам.

От направения полицейски оглед е установено, че е разбита входната врата на къщата. Колев е намерен по пижама в леглото, със завързани ръце и крака. В областта на главата са установени множество разкъсано-контузни рани . Вещите в помещенията са били разхвърляни, а шкафовете отворени.  Криминалистите заявиха, че убийството е извършено около 1.30 след полунощ на 17 декември миналата година.

Причините за смъртта според съдебния лекар са в резултат на травматичен шок, получен от множество удари в областта на главата и тялото. Според полицията задържаните лица са били в пияно състояние по време на убийството. И тримата са криминално проявени, осъждани за кражби.