Традиционна Великденска благотворителна кампания на БЧК
Традиционна Великденска благотворителна кампания на БЧК / netinfo

Областната организация на БЧК в Сливен организира традиционната Великденска благотворителна кампания. Тя е посветена и на Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец - 8 май, и ще продължи до 18 май.

И тази година с набраните средства ще бъдат подпомогнати  абитуриенти - сираци. От 2005 година досега са подпомогнати 350 сираци и полусираци, завършващи средното си образование. Във Великденските кампании през годините за тази цел са събрани и предоставени общо 25 640 лева. Една част от тези ученици са били обхванати и в проекта „Топъл обяд” на червенокръстката организация.

В следващите дни, в рамките на кампанията, предстои среща с представители на бизнеса и съсловни организации в Сливен, съобщават от БЧК. На Лазаровден, Цветница и Великден пред храмовете в четирите общински центъра ще бъдат поставени касички със знака на БЧК за дарения от гражданите.

На 8 май в Сливен ще бъде организиран благотворителен концерт. В Нова Загора и Твърдица ще бъдат проведени благотворителен спектакъл и благотворителна томбола.