Таня Толева ще бъде предложена за Почетен гражданин на Стралджа
Таня Толева ще бъде предложена за Почетен гражданин на Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

Презентация за жестокостите в лагерите на смъртта Бухенвалд и Освиенцим бе показана в Стралджа по повод Международния ден на  политзатворници, концлагеристи и пострадалите от фашизма и войните. Заместник-кметът Мария Толева разказа за изтезанията, убийствата, гаврите с хиляди затворници, поднесен бе и снимков материал Доклад за борбата срещу нацизма и Третия райх прочете Георги Александров, председател на ОбС на Български антифашистки съюз.

Срещата продължи с отбелязване 90-годишнината на Тяна Толева, един от участниците в съпротивителното движение, активен антифашист, общественик с огромен принос за развитието на града и общината.

Митко Андонов, кмет на общината, поздрави юбилярката, прочете поздравителен адрес, в който припомни огромният й принос в обществено-стопанския  и културен живот на Стралджа и общината. „Вашата мъдрост и осмислен обществен човешки път ми дават основание да се гордея, че във Ваше лице сред нас имаме една достойна гражданка на Стралджа и истинска българка!” - добави той.

В присъствието на Атанаска Кабакова, председател на Общинския съвет кметът Андонов съобщи, че на предстоящото заседание в края на месеца ще предложи Тяна Толева да бъде утвърдена за Почетен гражданин на Стралджа.

Таня Толева благодари и добави: „Обичам Стралджа и стралджанци!”