Стралджански театрали отиват на фестивал
Стралджански театрали отиват на фестивал / Общински пресцентър Стралджа

 

Театралната група от работилница „Мелпомена” при читалище „Просвета-1892” Стралджа ще  представи „Вражалец” на Ст.Л.Костов на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев”- Тополовград. Театралната игра, чийто режисьор  е  талантливият Кольо Пехливанов, след няколко селекции вече е одобрена  за участие на престижния  фестивал, в навечерието на 24 май, и в състезание с общо 10 театрални колективи от страната и 7 от чужбина ще се бори за призово място, съобщават от общинския пресцентър в Стралджа.

Стралджански театрали отиват на фестивал
netinfo

Стралджанските артисти за пръв път ще се представят на този фестивал. Като наследници на театралното любителско творчество с над 70-годишна история, те имат желанието да покажат, че не само обичат това изкуство, но и могат да мерят ръст с най-добрите. Важен факт е, че групата възстанови репетиции и подготви постановката след една сериозна и дълга пауза от 20 години, когато Стралджа трябваше да чака възстановяването на изгорялото читалище.

Изборът на „Вражалец” е на великолепния артист Кольо Пехливанов,  който доказа, че е „отличник” и в режисьорската работа. Образите са показани в един необичаен вариант, който ги превръща в особено атрактивни, запомнящи се. Въвеждането на „жив оркестър” също се оказва много добро решение. Пиесата вече е играна два пъти на стралджанската сцена при завиден успех.

На този етап  покани за представяне на „Вражалец” има и от останалите читалища в общината.