Ето кой спечели Първото драг състезание на летище Острово
Ето кой спечели Първото драг състезание на летище Острово / netinfo
Първият кръг от националното първенство по драг рейсинг „Карбо клиник драг рейс”ще се проведе днес и утре  на летище „Бършен” край Сливен. Днес в 9.30 часа са квалификациите за моторите, а от 15 часа започва състезанието.

На 23 април, неделя от 7.30 часа е последната квалификация, а стартът за автомобилите ще бъде даден в 10 часа. Отново ще има свободни стартове за зрителите, които искат да изпробват личните си автомобили .

Автомобилите ще се надпреварват на права отсечка от 402, 33 метра. За първи път правилника за участие е обновен. Класовете за мотоциклетите са 4, а за автомобилите професионалните класове са 12, съобщи за Дарик Веселин Кабаджов от Сливен Драг Тийм, който е организатор на събитието.

За първи път е въведен секундния индекс. „Това е гаранция за самият спорт, че като състезателен елемент ще се вдигне много. Тук факторът състезател ще е най – важен, а не техника”, добави Кабаджов. Класовете в секундните индекси при автомобилите са 14,13, 12,11, 10, 9, 8 и 7. Има и класове- предно предаване, задно предаване и дизел, какго и клас оупън.

При мотоциклетите секундните класове са два – 9 и 10, останалите според кубатурата на мотора, информира още Кабаджов. 

Вторият и третия кръг ще се проведат на пистата до село Кондофрей през юни и септември,  а последният четвърти отново ще бъде в Сливен през месец октомври.