Ще гласуват ли днес нов председател на Общинския съвет?
Ще гласуват ли днес нов председател на Общинския съвет? / DarikNews.bg

Нов председател на Общински съвет - Сливен предстои да бъде избран на заседание на местния парламент днес. Това е първата точка в дневния ред от общо 40. Избирането на нов председател стана належащо след като със свое решение от края на май общинските съветници прекратиха преждевременно пълномощията на Мария Григорова и не се събраха в законоустановения срок, за да преразгледат решението си след като то бе върнато от областния управител. 

Сред предложенията, които ще бъдат дискутирани днес са Изменение и допълнение на Наредбата за притежаване, отглеждане, контрол и регистрация на животни на територията но Община Сливен, изменение на общинския бюджет, изготвяне на бюджетен календар. Сред точките, които влизат в проекта за дневен ред са и прекратяване на договора за концесия по отношение на градския колодрум и отделянето му от концесионера „Европарк", утвърждаването на маломерни и слети паралелки в учебните заведения и групи в детските градини. Общинските съветници ще разгледат и няколко предложения за отпускане на финансови средства на училища, читалища и Детския комплекс за участие в различни културни събития.

Сесията се свиква от 15 общински съветници, тъй като законът изисква, когато това не става от председателя или областния управител, да е от минимум 1/3 от съветниците.