Романът Кръстопъти и ветрове от Иванка Денева - и в чужбина
Романът Кръстопъти и ветрове от Иванка Денева - и в чужбина / netinfo

И новият роман на писателката Иванка Денева „Кръстопъти и ветрове", който е вече  при читателите,   следва своите пътища зад граница. Той е представен от изданието Eurochicago.com в града с една от най-големите български диаспори - Чикаго (САЩ).

На страниците му, наред с публикуваната там творческа биография и разкази на писателката,  е включен и  откъс от излязлата първа част на романовата дилогия - романа „Кръстопъти и ветрове", който отразява художествено „българската съдба в условията на робството и участието в освободителните борби на поколения българи от няколко рода, в продължение на векове: от началото на XVIII  век до Независимостта на България и последвалите войни".

Откъсът от него - „Славяна"(в превод на Ахмет Емин Атасой), е поместен от турското списание "Notos", като  друга част публикува и списанието за художествено творчество на балканските страни „Литературни Балкани"(бр. 14, 2008 г.) И електронното списание Emigrant.bg, издавано в Амстердам (Холандия), което се чете от повече от двадесет хиляди българи по света, анонсира творбата.

В България романът бе представен пред общността на писателите в Пловдив (Чалъковата къща, Старинен Пловдив), пред интелектуален клуб „Германия" в Сливен и учениците от Природо-математическа гимназия.