Решения на Общински съвет - Стралджа
Решения на Общински съвет - Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

Предложения проекто-бюджет за 2014 г. и бюджетна прогноза за 2015 и 2016 г. на община Стралджа бе одобрен от 8 общински съветници - на „Коалиция за България” и един въздържал се. Другите 7 от групата на опозицията гласуваха „против”. На поканата на председателя Атанаска Кабакова за диалог и разискване по темата, за даване на предложения за корекции по документа, опозицията не е реагирала. Прегласуването на решението е повторило резултата, съобщават от общинския пресцентър.

 

По-нататък Общинският съвет одобри изключение от минималния брой на учениците в паралелките на ОУ ”Св. св. Кирил и Методий”в Зимница. Така при І, ІV, V, VІ, VІІ и VІІІ клас ще има по една самостоятелна маломерна паралелка, недостигът на ученици е общо 18. Местният парламент осигурява допълнително средства за издръжката им по бюджета за тази година – 1 730 лв., като дофинансиране и поема ангажимента да осигури по бюджета за новата 3 461 лв.

Единодушие е постигнато решеие и за продажба чрез публичен явен търг на недвижим имот 765 кв.м. в Маленово, като гласуваната начална тръжна цена е в размер на 2700 лв.  На обсъждане бе подложено предложението на кмета Митко Андонов за отдаване под наем на „Мостинженеринг” АД недвижим общински имот в Зимница за срок от три месеца и наемна цена 80 лв.  16-те съветници гласуваха „за” с  допълнението, направено от Паруш Парушев, за   внасяне на гаранция от фирмата в размер на 5000 лв. Приета е било и предложението на кмета Андонов за прекратяване на договор и  приемане на проект за изграждане на вятърно-енергиен парк. Като допълнение към решението влезе предложение на Живко Ангелов за отпадане възможността фирмата да предявява претенции към възстановяване на средства от общината. По-нататък сесията е одобрила командировките за третото тримесечие на председателя на ОбС и кмета на общината. При обсъждане на поредните еднократни помощи за граждани стана ясно, че броят на кандидатстващите все повече се увеличават, а  средствата на ОбС са изчерпани. Така удовлетворяването на една част от молбите стана възможно чрез предоставяне средства от резерва на кмета.