Болярово
Болярово / община Болярово
Отново е 15 септември, отново децата ни прекрачват прага на родното училище – първокласниците за първи път! Празник е и в детската градина – някои от децата вече са в голямата групичка, други –от най-малките идват за първи път! Всички те са посрещнати от своите грижовни учителки, а празникът им е уважен от скъпи гости, родители и близки.
        
Най-вълнуващ първият учебен ден е за първокласниците – единадесет в СУ „Доктор Петър Берон“ – град Болярово и дванадесет в ОУ „Стефан Караджа“ плахо тръгнаха по пътя на знанието, водени за ръка от своята първа учителка – госпожа Златка Ламбова за боляровските деца и госпожа Красимира Николова за караджовските.
        
Гости на училищното тържество в Болярово бяха общинският кмет Христо Христов, председателят на Общински съвет – Болярово Атанас Дженков, общинският съветник Янко Анев.
       
  С приветствие към ученици, родители и гости се обърна директорът на боляровското училище Васил Гаджуров. Той пожела успешна учебна година на всички ученици и свои колеги.
         
Приветства всички, събрани в училищния двор и кметът на общината Христо Христов.

Болярово
община Болярово


В ОУ „Стефан Караджа“ – село Стефан Караджово също имаха прекрасен празник с програма, подготвена от учениците и техните грижовни учителки. Гости при тях бяха госпожа София Минева (главен експерт „Хуманитарни дейности“ в община Болярово) и кметът на село Стефан Караджово Тодор Куртев. И двамата се обърнаха към ученици, учители и родители, пожелавайки им успешна учебна година, усърдие и търпение и много незабравими дни и емоции.
         
Общински съветници от ГЕРБ-Сливен поздравиха учители и ученици

Първият учебен ден бе особено вълнуващ за децата от ДГ „Здравец“ – град Болярово и филиалите в Стефан Караджово, Воден и Шарково. Всички деца бяха в празнични костюмчета, специално ушити за всяко едно от тях по проект „Децата на Болярово – успешна интеграция в образователната система и подобряване на учебната среда в общината” Двете групи в Болярово представиха програма със стихотворения, песни и танци.