Поздравителен адрес за Петър Каразапрянов
Поздравителен адрес за Петър Каразапрянов / Дарик Сливен

"Един блестящ българин е Петър Каразпрянов и ние се гордеем ,че той прослави Сливен, ПМГ „ Добри Чинтулов" и нашата страна". Това заяви началникът на Регионалният инспекторат по образование Бисерка Василева при връчване на поздравителен адрес на Петър Каразапрянов.

Той зрелостник от ПМГ „Добри Чинтулов", носител на сребърен медал от Международната олимпиада по химия, проведена в Университета Мериленд във Вашингтон, САЩ от 21 до 29 юли 2012 г.

Василева подари на Петър Запрянов книгата „Съкровищата на България". Тя заяви, че той е едно от съкровищата на сливенската гимназия. „Благодарим ти за това, което си направил досега за нашия град. Надявам се, че ще продължаваме да чуваме за твоите успехи. Пожелавам ти някой ден Сливен да говори за академик Петър Каразапрянов!", пожела още Василева.

Поздравителни адреси бяха връчени на преподавателката по химия Иванка Станчева и директора на гимназията Мариана Милева. Стетоскоп и  пожелание за успешна реализация Запрянов получи от гимназията.

Той е приет във всички висши учебни заведения, където може да се кандидатства с биология и химия. Но е избрал да учи в Медицинския университет в София. Влязъл е в университета с отличната си оценка на националната олимпиада по химия.

Петър Запрянов е единственият сливенски ученик получил четири отличия от международни състезания.