Последно за годината заседание на Общинския съвет в Сливен
Последно за годината заседание на Общинския съвет в Сливен / Дарик Сливен, архив

Последното за тази година заседание на Общински съвет – Сливен ще се проведе на 14 декември. В предварителния дневен ред са включени 38 точки, като някои от тях се очаква да предизвикат дебати, прогнозира председателстващата местния парламент Мария Григорова. Съветниците ще гласуват отново внесените предложения от кмета на общината за промяна в бюджета за 2012 г. и за изменение на План-сметката за тази година на разходите за сметосъбиране и сметоизвозване, след като на сесията от ноември и двете точки не бяха приети.

Съвсем в началото на заседанието са предвидени за разглеждане две предложения, касаещи размера на местните данъци и на местните такси и цени на услуги. Вносители са Мариета Петкова от БСП и Димитър Митев от ГЕРБ, като и двете целят облекчаване на данъчното бреме чрез уеднаквяване на налозите за граждани и фирми. По-нататък Общинският съвет ще гласува предложението за прекратяване на договора на управителя на ДКЦ-2 д-р Иван Вълчанов и назначаването на временно изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс; както и предложението за обявяване на конкурс за избор на управител на „Пътнически превози”.

Също на сесията утре ще бъде гласувано предложението за отдаване под наем на колодрума, сградата към него и три тенис корта в Градската градина за срок от 10 години.

Голяма част от предложенията касаят разпореждане с общинска собственост, съвсем в края ще се разгледа годишната програма за работата на читалищата от община Сливен.