/ iStock/Getty Images
Всеки търговец и клиент трябва да ползва предпазни маски и да спазва и изискването за дистанция от 2 метра, което предполага максимум 30 клиенти на една алея
В събота и неделя пазарът в Сливен ще работи с два контролно-пропускателни пункта на входа и изхода от 8:00 до 16:00 часа. На място ще присъстват полицейски екипи. Всеки търговец и клиент трябва да ползва предпазни маски и да спазва и изискването за дистанция от 2 метра, което предполага максимум 30 клиенти на една алея.

Започва поставянето на мобилни чешми пред църквите в Сливен

Задължително е всеки търговец да спазва лична хигиена и да извършва дезинфекция на сергията си. Това реши днес на редовното си заседание Общинският кризисен щаб. Днес до 13.30 часа ще се организира пробно пропускане на граждани в пазара с посока на движение север юг и по двете алеи.

Правилата са част от мерките на Община Сливен за ограничаване разпространението на коронавирус по време на извънредното положение. Кметът Стефан Радев заяви, че по-голямата част от гражданите се съобразяват с новите правила и призова за още по-отговорно отношение, особено по време на предстоящите празници.

44-годишна жена почина в Сливен от COVID-19

Той припомни, че от днес започва поставянето на шест мобилни чешми със сапун за измиване на ръцете пред църквите в града. Съоръженията ще останат там за периода на празниците от 11 до 20 април.

По инициатива на кмета Стефан Радев е създадена организация за вечерна дезинфекция около храмовете, чиито служители ще обработват с препарати вътре в помещенията.

Продължава ежедневната дезинфекция на критични точки около болничните заведения, спирки, пазара, детските площадки и кварталите „Речица“ и „Надежда“. Продължава и дейността на доброволците, които дезинфекцират входните врати и домофоните на жилищните блокове.

Два нови случая на COVID-19 в Сливен

Община Сливен направи дарение от 200 предпазни престилки на областната болница. На денонощния телефон на Общината продължават да постъпват сигнали за неспазване на противоепидемичните мерки. Те са основно за струпване на хора, смесени групи деца и възрастни в селата, пред блокове, вилна зона, по пейките в центъра и пазара.

Образувано е едно досъдебно производство за неспазване на карантината и едно досъдебно производство за организиране на тържество в кв. „Надежда“. Съставени са пет акта за неспазване на противоепидемичните мерки. Продължава постоянното полицейско присъствие в кварталите "Надежда" и "Речица".