Още няма отговор за разпитите в Холандия по делото Мъндев
Още няма отговор за разпитите в Холандия по делото Мъндев / Дарик Сливен

Делото срещу шефа на бившата силова групировка „Клуб 777" Атанас Мъндев и още петима подсъдими за организиране и ръководене на престъпна група, която се е занимавала с трафик на хора, най-вероятно ще бъде отложено отново днес. Причината е, че все още няма отговор на поисканата правна помощ от Холандия за разпит на свидетелки там, съобщи за Дарик зам. председателят на Окръжен съд Сливен Мартин Данчев. Той допълни, че ако днес все пак се яви някой свидетел, то той ще бъде разпитан.

Заседанието на съда е насрочено за 9. 30 часа.

Окръжен съд Сливен е получил само отговори, че молбите са стигнали до холандските магистрати. Поръчката бе две свидетелки да бъдат разпитани по делегация пред холандски съд. Двете момичета бяха заявили, че не могат да се явят в съдебна зала в Сливен.

Няма промяна в мерките за отклонение на подсъдимите. Апелативен съд Бургас е отхвърлил искането за промяна на мярката на Никола Стоилов Иванов - Кольо Каруцата, Валери Райков и Селим Кадиров - Салама и те остават постоянно в ареста. Атанас Мъндев е под домашен арест, а други двама под парична гаранция.

Днес съдът трябва да разгледа и допълнителни писмени доказателства.