/ netinfo
Операция EDWARD - Европейски ден без загинали на пътя, се провежда за трета поредна година по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL. Целта на акцията е в този ден да няма нито един загинал човек по пътищата на Европа.

60-годишен пешеходец загина при пътен инцидент

На 19 септември, ОД на МВР-Сливен ще се включи в 24-часовия контрол по пътна безопасност с всички налични сили средства на сектор „Пътна полиция” и екипи на районните управление в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица.

Ръководството на Областната дирекция е осигурило информационни материали, които ще бъдат раздавани на водачите.  Предвидено е засилено  полицейското присъствие по главните пътища и в малките населени места, предприети са необходимите мерки за ограничаване на пътните произшествия, като ще се следи за нарушения, имащи пряка връзка и са реална предпоставка за пътни инциденти.

Двама души пострадаха при катастрофа

Ще се осъществява контрол по отношение на употребата на алкохол и наркотици, спазване на скоростните режими, предимство, изпреварване, използване на обезопасителните системи в автомобилите, застраховка

Гражданска отговорност и други. Проверките започват в 00:00 часа тази нощ и ще продължават 24 часа. Европейският ден без загинали на пътя е част от Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 септември до 22 септември.

Мъж и жена пострадаха тежко след катастрофа

Идеята е хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно. Тази година еврейският ден без жертви на пътя ще протече под мотото на страната ни „Безопасни мобилни комбинации за живот”.