Община Сливен е партньор на Балкански младежки фестивал
Община Сливен е партньор на Балкански младежки фестивал / Дарик Сливен

Община Сливен е партньор в организирането на ХV-я Балкански младежки фестивал „Младостта на Балканите", който ще се проведе от 8 до 13 септември в град Сандански.

Мотото тази година е „Младостта на Балканите днес - бъдеще за Европа утре!". За участие в тазгодишното издание са поканени млади хора и младежки групи от всички балкански и от различни европейски държави. Очаква се техния брой да е около 600 участници, от които около 200 от чужбина.

В програмата са включени различни прояви. Във фестивални концерти ще участват млади и утвърдени изпълнители и поп-рок звезди от България и чужбина, сред които са и победителите в конкурса за "Най-добър млад поп-рок изпълнител", през предходните 3 години. Ще се проведат конкурси за "Фестивална фолклорна двойка", „Младостта на Балканите", за "Най-добър млад поп-рок изпълнител", за фотография на тема "Всички различни, но не безразлични". Предвидени са още изложба "Жега, жажда, живот", Балканско младежко парти, Младежки еко-хепънинг и пикник на Роженския манастир, където ще се организира най-дългото младежко хоро на Балканите.