ОбС – Стралджа с висока оценка през първото полугодие
ОбС – Стралджа с висока оценка през първото полугодие / Общински пресцентър Стралджа, архив

През първите шест месеца на 2014 г. Общински съвет - Стралджа e успял да приеме общо 80 решения, от които изпълнените са 67, 4 са в процедура,   са в процес на изпълнение и само едно се води неизпълнено. Тази равносметка даде възможност на Атанаска Кабакова, председател на ОбС, да даде висока оценка за работата на съветниците.

Отчетът беше утвърден само с 9 –те „за” на групата съветници от Коалиция за България. Останалите 8 съветници от опозицията гласуваха „въздържал се”, което на практика означава, че  не одобряват собствената си работа през първото полугодие, коментират от общинска администрация.

 

През отчетния период, съгласно приетия план Общински съвет - Стралджа е провел 6 заседания. Няма отложени поради липса на кворум или други причини. Всички заседания са открити, с осигурена възможност за участие на гражданите. Внесени са 71 докладни записки, като основна част от тях – 56, са от кмета на общината Митко Андонов. В процеса на работата са приети 80 решения, от които с утвърдителен и информационен характер, приемане на нови наредби и промени в нормативната база – 15,  организационни решения – 12, финансово-стопански – 28 и социално-икономически – 25.  Решенията, които ОбС е приел през периода са за отстъпване право на строеж, ликвидиране на съсобственост, продажба на дворни места, провеждане на търгове, замяна на земеделски земи, продажба на такива, отдаване под аренда, отдаване под наем на язовири, изготвяне на ПУП, кандидатстване за финансиране на проекти по ОП, издаване запис на заповеди и др.  Беше потвърден приемът на  планове и годишни програми, четири наредби,  9 отчети по различни дейности и документи.