Нови успехи за ученици от ПМГ „Д. Чинтулов”
Нови успехи за ученици от ПМГ „Д. Чинтулов” / Дарик Сливен, архив

 

Шести резултат на провелото се в Сливен Национално състезание по математическа лингвистика постигна възпитаникът на ПМГ „Добри Чинтулов“ Стоян Георгиев Минчев във възрастовата група 5-7 клас. Стоян е в челната десетка от общо 45 участници в тази възрастова група от цялата страна, съобщават от гимназията.

Това е първо участие на ученици от ПМГ „Добри Чинтулов“ в състезание по математическа лингвистика. Учител на Стоян по математическа лингвистика в гимназията е Иванка Георгиева.

Втора в страната на националния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда, състоял се в периода 28-30 март 2013 г. в гр. Бургас, е Мария Валентинова Вълева от 8 клас на ПМГ. Само половин точка я отдели от първото място, което е за възпитаник на НПМГ – София.

Шесто място в същото състезание зае друга възпитаничка на Сливенската гимназия – Аделина Георгиева Фендрина, също от 8 клас. И двете девойки за втора поредна година се класират в челото на националната олимпиада по химия. Учителят, който подготвя Мария и Аделина за олимпиадата, е Иванка Станчева.