Наградиха 10-те най- добри боксьори на клуб „Априлец”
Наградиха 10-те най- добри боксьори на клуб „Априлец” / Община Тунджа

На тържествена церемония наградиха 10 –те най-добри боксьори на Боксов клуб „Априлец”, село Бояджик. Приветствие към участниците в церемонията поднесе кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев.

Той подчерта, че постиженията на боксовия клуб през 2013 година са уникални и доказват, че и малкият селски клуб може да постигне големи, при това и световни успехи. Безспорен пример за това е Даниел Асенов, който е пети в света и извоюва европейска титла за българския бокс. Той е и единственият българин със злато от престижното първенството в руския град Анапа, акцентира кметът Георгиев и отправи благодарности към всеотдайните треньори Димитър и Тодор Мутафови, изключителните боксьори и към всички спонсори, които подкрепят финансово боксовия клуб.

Отличилите се спортисти получиха грамоти, финансови и предметни награди от кмета на общината Георги Георгиев. Завоюваните отличия през годината са 14 златни медала, 2 сребърни и 8 бронзови.

Най-горе на почетната стълбица в класацията за боксьор номер едно на 2013 г. на БК „Априлец се изкачи Даниел Асенов – кат. до 50 кг. Второто място в класацията е за Катин Асенов – кат. 56 кг, трети е Стоян Иванов – кат. До 80 кг. Четвърто място бе отредено за Боян Асенов- кат. 48кг, пети е Хасан Неджебов – кат. 66кг. Шестото място е за Митка Стоева – кат-69 кг., седма е Мирена Жекова -кат. до 81 кг. , осми е Амилия Макинтош- кат. 46 кг, девета е Симона Митева – кат. 48 кг и десети е Велко Велков в кат 69 кг.