Милена Бахова е новият заместник-кмет по образованието в Нова Загора
Милена Бахова е новият заместник-кмет по образованието в Нова Загора / netinfo

Със заповед на кмета на Нова Загора Минко Динев от 27 август Милена Бахова е назначена за заместник кмет по образованието на мястото на освободения от длъжност Николин Петков. Първият работен ден на новия заместник кмет ще е на 3 септември.

Кметът се е съобразил с препоръката на директорите на учебните заведения в общината назначеният човек да не от сферата на образованието, да работи добре в екип и решенията, вързани с проблемите в поверената му сфера да се вземат след консултации и обща работа с педагогическите колективи на училищата и детските градини. Един от основните мотиви на кмета на общината да назначи Бахова на този пост е опитът й в социалната сфера, добрата й работа и взаимодействие със служителите от Общинска администрация по програмите за трудова заетост, за който тя е отговаряла като началник отдел “Активна политика на пазара на труда” в Дирекция “Бюро по труда” Нова Загора.

„Изборът на човек, който да заеме освободената длъжност не бе никак лесен. Имам преки впечатления от работатана Милена Баховаи това, в известна степен, улесни избора. Надявам се да в съвместната ни работа променим отношението в ресорите, които са на подчинение на заместик кметаи да подобрим връзките между отделните звена.”, коментира Минко Динев.