Мартин Славов: Протоколът от общественото обсъждане на новия заем е фалшифициран
Мартин Славов: Протоколът от общественото обсъждане на новия заем е фалшифициран / Дарик Сливен Архив

Фалшифициран е протоколът от общественото обсъждане на новия общински заем. Това заяви Мартин Славов, председател на Общинския съвет на БСП и водач на групата общински съветници от ляво. Според него протоколът от общественото обсъждане, който придружава пакета документи с предложение до Общински съвет - Сливен за теглене на новия заем, не отразява негативното отношение на хората, присъствали на обсъждането.

„Ние няма да оставим нещата така, ще изискаме да бъде представен нов протокол, сверен с аудиозаписа от общественото обсъждане" - заяви Славов. Той допълни още, че кметът Йордан Лечков използва водния цикъл за параван.

Изтегленият първи кредит от 22 милиона лева бил използван единствено по преценка на приоритетите на кмета и за задоволяване на финансовите интереси на обръча му от фирми. „Парите /от новия кредит/ ще отидат пак в императорския джоб, пак в кръга от фирми около кмета и хората няма да почувстват никакво подобрение на качеството си на живот, така както не го почувстваха и при първия кредит" - категоричен е Славов.

Предложението за теглене на нов общински кредит от близо 13 милиона лева ще бъде разгледано на предстоящата сесия на Общински съвет - Сливен на 24 януари.