Конференция на БСП номинира кандидати за евродепутати
Конференция на БСП номинира кандидати за евродепутати / БСП Сливен

Евродепутатът Евгени Кирилов и народният представител Деян Дечев са сред номинираните от основните партийни организации на БСП в община Сливен за предстоящите избори за Европейски парламент. Сред останалите номинирани за Сергей Станишев, Иляна Йотова, Петър Корумбашев и др. На заседание на Общинската конференция на БСП на 25 януари ще бъдат разгледани и гласувани предложенията, съобщи за Дарик председателят на социалистическата партия в Сливен Атанас Делибалтов. Заседанието ще обсъди още националното значение на изборите за Европейски парламент и задачите на БСП.

 

„Общинската организация в Сливен работи нормално, присъствал съм на повече от 40 събрания на основните партийни организации по кварталите и по населените места и спокойно мога да заявя това” – каза Делибалтов. Той коментира, че въпросът с младите попълнения в партиите, не само в БСП, е сериозен. Но сливенската младежка организация може да се похвали със сериозен и засилен интерес от страна на млади хора.

„Доволен съм от това, което виждам. Младежкото ни обединение наброява повече от 100 човека, като това е непрекъснат процес, тъй като има и новопостъпили заявления. През отминалите години се създаде един голям вакуум на млади хора към политическите партии, но днешните 20-30-годишни вече проявяват голям интерес. С гордост искам да заявя също, че Сливенското младежко обединение в БСП са може би, на глава от населението, най-голямата такава организация в страната” – каза още Атанас Делибалтов.