Комунални услуги внесоха жалба до Общински съвет
Комунални услуги внесоха жалба до Общински съвет / netinfo
Жалба в Общински съвет Сливен са внесли представители на „Комунални услуги” срещу заповедта на кмета Йордан Лечков, забраняваща мирните протести на работещите в общинското дружество. „Заповедта не ни е връчена в определения срок, до момента не сме уведомени за забраната” – обясни Слав Славов от инициативния комитет за протестите. Той допълни, че ще изчакат законоустановения срок от 24 часа за санкция на жалбата от страна на Общинския съвет, след което ще решат дали да продължат протестите.

Днес работещите в „Комунални услуги” протестираха пред сливенския квартал „Надежда” срещу отказа на кмета Йордан Лечков да възложи на фирмата изпълнението на дейностите за сметоизвозване и поддържане на чистотата в Сливен до приключване на процедурата по избор на изпълнител на обществената поръчка. Протестът трябваше да продължи пред сградата на НТС, но бе отложен след среща на инициативния комитет с прокурор.

Срещата е била по инициатива на полицията и на представителите на „Комунални услуги” е било обяснено, че органите на реда трябва да спазят заповедта на кмета и да попречат на протестите – обясни Славов. За Дарик той каза още че, ако Общински съвет Сливен не потвърди заповедта на Лечков, протестите ще продължат на 10 май в 15 часа пред сградата на НТС.