Комисар Димитър Ангелов: По грабежа в Роза се работи денонощно
Комисар Димитър Ангелов: По грабежа в Роза се работи денонощно / Дарик радио

За разкриването на извършителите на въоръжения грабеж в село Роза, където бяха откраднати 40 хил.лв., е сформиран специален оперативен щаб, който работи денонощно. Това съобщи шефът на ОДП-Ямбол комисар Димитър Ангелов. Проверени са над 100 души, които са излезли наскоро от затвора, служителите на реда са проверили и над 300 автомобила.

Работи се по няколко версии и се проверява алибито на десетки хора, подчерта Ангелов. Според него грабежът е бил добре обмислен и организиран. За успешния му край са спомогнали множеството пропуски от страна на охранителната фирма, която не е спазила редица процедури. Едно от фрапиращите нарушения е, че парите са транспортирани в неброниран автомобил, “все едно, че се возят картофи”, каза Ангелов. Освен това колата не е шофирана от охранител, не са правени задължителни справки дали служителите на фирмата имат чисто съдебно минало и др. Пречка в разкриването на престъплението е и нежеланието на свидетелите да говорят или дадените противоречиви показания.

Гграбежът в Роза бе извършен на 17 януари в центъра на селото в 10,30 часа, пред пощата. Тогава двама въоръжени маскирани мъже нападнаха и обраха пощенска кола и откраднаха 40 000 лева. Това бяха парите за пенсиите на четири села.