Нова  Загора
Нова Загора / община Нова Загора
Новозагорските колоездачи от КК „Загорец 1880” Койчо Митев и Габриел Грозев оглавиха челните позиции при двете възрастови групи в третия кръг на Черноморската лига „Спринт” в село Равда за едноименната купа.В категория „Младша възраст” трофея спечели Койчо Митев – първи успех за него във веригата. Той се състезава с рекорден брой участници – трийсет и четирима.

Нова Загора
община Нова Загора



Младата  спортна надежда завърши първи шестте обиколки на трасето с дължина 1240 м. При по-големите  момчета безапелационно се наложи отново Габриел Грозев. Това е трета поредна победа за него. Той надделя с лекота при дванайсетте обиколки на трасето над останалите 31 колоездачи.Още преди първия от четирите спринта, стана ясно, че и този път колоната ще трябва да се съобразява с темпото на нашето момче. Колоездачът на „Загорец 1880” показа похвална непримиримост по пътя към третия си пореден златен медал.

Нещо повече – Габриел взе максимума от точки – ярко доказателство, че в Новозагорско дисциплината „колоездене” продължава да е на почит и се работи упорито и всеотдайно с много хъс и воля. Организаторите поздравиха президента на клуб „Загорец 1880”, Румен Стоянов и за това, че е съумял да изгради победоносен колектив – сплав от кадърни треньори и състезатели. Обстоятелство, което доста натежава при определянето на Нова Загора за домакин на старт от Лигата.

Поздравления за отличната работа заслужи и треньорът Койчо Шивиков, който отскоро работи с момчетата, но за това кратко време е съумял да ги подготви да дадат най-доброто от себе си.