Кметът на Стралджа Атанас Киров - Кмет на месеца
Кметът на Стралджа Атанас Киров - Кмет на месеца / Общински пресцентър Стралджа

Кметът на Община Стралджа Атанас Киров получи максимална подкрепа в конкурса за м.май „Кмет на месеца", организиран от Портала на българските общини.

Близо 35 000 души от цялата страна , участваха в гласуването за подкрепа на своя фаворит. В категорията общини с население под 20 000 души състезанието беше най-оспорвано като двубоят между кметовете на общините Стралджа и Тервел се реши буквално в последните минути. В крайна сметка Атанас Киров изпревари своя колега достигайки 39% подкрепа.

Интересното в случая е , че въпросната награда идва без заплащане от страна на общината към уеб портала на българските общини, практика, позната от предходни години.

Темата на надпреварата беше "Развито земеделие". Конкурсът показва, че участниците в гласуването дават висока оценка на Киров за водената общинска политика по отношение развитието на земеделието в района. Отчитайки значението на отрасъла за осигуряване на работни места кметът изведе като приоритетна задача подкрепата на земеделието.

Проведените срещи със земеделски производители, обсъждането на проблемите, вземането на решения от ОбС за отдаване под наем на общински мери и пасища на местни животновъди са само началото на една ефективна и резултатна работа.

В предстоящото заседание на ОбС Атанас Киров ще предложи на съветниците да утвърдят Общинска наредба за охрана, чрез която ще намерят решение и проблемите по опазване на общинската собственост и селскостопанската продукция.

Според кметът, който споделя своите идеи за разработка на проекти по утвърдената вече МИГ, готовност за осигуряване условия за местна реализация на земеделската продукция, създаване на браншови организации и съвместна дейност с общината, успехите и доброто ръководство се коренят в желанието, волята и отговорност на екипът, с който работи.