Кметът на Сливен с решение на основен проблем в Кермен и околните села
Кметът на Сливен с решение на основен проблем в Кермен и околните села / Дарик Сливен, Архив

Със съдействието на кмета Стефан Радев е решен проблем за жителите на Кермен и околните села.

Служители на Дирекция "Бюро по труда" - Сливен ще оказват съдействие на безработни в град Кермен и околните села. Изнесеното работно място е с цел улеснение на жителите на населените места, които ще получават информация за свободните работни места, ще им бъдат предоставяни услуги и др.

"Хората вече няма да пътуват до Сливен, за да се подписват и да проверяват за наличието на свободни работни места. Това ще им спести губене на време и средства", заяви кметът на Кермен Живко Жечев. Той съобщи, че в последните 10 години не е имало такава своеобразна приемна. "Случва се благодарение на усилията ни с г-н Стефан Радев и на директора на "Бюро по труда" Тихомира Димитрова. Това е уникално за хората, защото те нямат средства за хляб, а се налага да пътуват до Сливен", каза още Жечев.

Той коментира, че проблемът е поставян многократно по предизборни срещи и кметовете са обещавали съдействие, но без резултат. За пръв път от много години, приемната в Кермен е вече факт.
Директорът на "Бюро по труда"  - Сливен Тихомира Димитрова обясни, че служителите на дирекцията ще посещават град Кермен веднъж месечно по график.

"Община Сливен ще осигурява транспорта и помещение на място за осъществяване на инициативата. Това се прави на много места в страната. При нас сме го правили и продължаваме да го правим в зависимост от потребностите", каза Димитрова. Тя информира, че такова изнесено работно място на Дирекция "Бюро по труда" се прави и в село Стара река.