/
/ / Дарик
Нова отбивка ще свързва Сливен през Кермен с автомагистрала "Тракия", обяви  министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова,която посети днес мястото на бъдещия пътен възел.

Изграждането на връзката е по искане на Община Сливен. Подробният устройствен план на терена вече е готов. Предстои възлагане на предпроектни проучвания, които да дадат както икономически обосновка, така и да се съобразят с намиращите се в района археологически разкопки. Реализацията на проекта може да започне през 2020 година, поясни министър Аврамова.

Отново по искане на Община Сливен пътят Сливен - Ямбол ще бъде разширен и ще се превърне в четири лентово трасе,което ще подпомогне значително и развитието на бъдещата икономическа зона между Сливен и Ямбол.

Министър Аврамова уточни, че вече има изготвено техническо задание, възлагат се предпроектни проучвания за разширяване на трасето от двулентово до четирилетново.  По думите й в момента се извършват ремонти на 12- километровото трасе между Сливен и АМ "Тракия", които са на стойност над 5 млн. лв.
Министър Петя Аврамова обяви, че е запозната с проблемния участък Сливен - Нова Загора в района на разклона за село Мечкарево и обясни, че там предстои изграждане на трето платно.

Общо на територията на Сливенска област за ремонти на пътища са отпуснати 21 млн. лева. От 560 км пътища в областта само 40 били в лошо състояния.