Ирландци правят дарение на тунджанско село
Ирландци правят дарение на тунджанско село / netinfo

Дарение за жителите на с. Голям манастир, община Тунджа от играчки, облекла за малки и големи, обувки, предмети за бита и др. направиха Линда и Ричард Макдоналд, които живеят в селото и тяхната приятелка Барбара Бляк – член на църковното настоятелство на гр. Карикфергус, Ирландия. Заедно с дарението, те са връчили писмо до кмета на селото Славчо Иванов от кмета на гр. Карикфергус, в което се отбелязва, че поводът за дарението е прожектираният и в Ирландия филм за живота на децата от Дома в Могилино.

Дълбоко впечатлени от тежката съдба на децата, общността на ирландския град организира дарителска акция. По време на гостуването на Линда и Ричард в Ирландия по повод коледните и новогодишни празници, техните съграждани им предават дарението, с молба то да достигне до колкото може повече хора в България. Кметът Иванов сформира комисия, която, заедно с Линда и Барбара раздава полученото дарение на 95 човека от селото. Сред тях са малки деца, ученици, самотно живеещи и възрастни хора.

По информация на кмета на с. Голям манастир, част от дарението е предадено и в Дом “Майка и дете” в Ямбол, в Помощното училище в Елхово и в с. Изгрев. От свое име и от името на жителите на с. Голям манастир, кметът Славчо Иванов е връчил на дарителите благодарствено писмо до кмета и жителите на гр. Карикфергус за благородния жест. В писмото се казва:”…С дарението, което направихте, вие доказахте, че сте хора, изпълнени с милосърдие и добродетел. Запазете за дълги години добротата и щедростта на вашите сърца!”