Хванаха 15 пияни водачи, взеха им шофьорските книжки
Хванаха 15 пияни водачи, взеха им шофьорските книжки / Dariknews, Архив

15 водачи, употребили алкохол са установени от полицейски служители по време на акция на територията на община Сливен, информират от полицията.

За времето от 9 часа на 16 март до 07,00 часа на 17 март служителите на реда са проверявали водачи за употреба на алкохол и други упойващи вещества в районите на питейни и увеселителни заведения в Сливен и селата Стара река, Самуилово, Крушаре и Чинтулово.

Бързо полицейско производство е започнато срещу мъж на 22-години от село Мечкарево, който на 17 март, около 4,46 часа в кв."Дружба „е спрян за проверка и уредът е отчел 1,29 промила алкохол. Той е управлявал лек автомобил "Мерцедес". Други 14 водача са управлявали МПС след употреба на алкохол над 0,5 до 1,2 промила. На тях са съставени актове за административно нарушение и са им отнети шофьорските книжки. З

аконът предвижда наказание лишаване от право да се управлява МПС  за срок от 6 до 12 месеца и глоба от 500 до 1000 лв.

Трима водачи са без задължителна застраховка "Гражданска отговорност"и  двама неправоспособни.

В хода на операцията полицейските служители са проверени 376 автомобила, направени са  273 проби за алкохол. Автомобилите на водачите употребили алкохол, неправоспособните и без "Гражданска отговорност" са спрени от движение.