Футболен турнир за ученици начален етап започна в Нова Загора
Футболен турнир за ученици начален етап започна в Нова Загора / Общински пресцентър Нова Загора

Започна традиционният футболен турнир за ученици - начален етап в Нова Загора. Спортната проява е посветена на празника на Нова Загора - 14 октомври, Петковден.

В състезанието ще участват участници от училищата: НУ „Паисий Хилендарски", НУ „Любен Каравелов", СОУ „Христо Ботев" и СОУ „Иван Вазов" - начален етап и ОУ „Христо Смирненски".

В продължение на пет поредни дни запалените играчи ще премерят сили на градския стадион „Загорец" по системата „всеки срещу всеки". Всеки ден ще се провеждат по две футболни срещи с начален час 14.00. Отборите ще бъдат представени от по 7 души и вратар, а продължителността на полувремето е 20 минути. Съдия на турнира е Адриан Павлев.

Закриването на турнира и връчване наградите на класираните отбори ще се състои на 5 октомври.

Първи на терена излязоха футболистите на НУ „Любен Каравелов" и ОУ „Христо Смирненски". Срещата завърши с победа на играчите от НУ „Любен Каравелов", които разбиха съперниците си с резултат 3:0. Головете отбеляза Мартин Али Мехмед. Втората среща се проведе между отборите на  НУ „Паисий Хилендарски" и  СОУ „Христо Ботев", която завърши с 3:0 за футболистите от НУ „Паисий Хилендарски". Голмайстор на срещата беше Мартин Димитров.