Футболен маратон в село Роза
Футболен маратон в село Роза / netinfo

В продължение на два дни в с. Роза, община „Тунджа“, се проведе общинското първенство по футбол за ученици от двете възрастови групи V-VІІ клас и VІІІ-Х клас, етап от Националния спортен календар на МОН.

В първия ден на първенството се състезаваха футболистите от V-VІІ клас, като от осем средищни общински училища, участие взеха седем отбора.

След оспорвани срещи, като в някои от тях победителят се излъчи след изпълнение на дузпи, в крайното класиране на първо място е отборът на „Св. св. Кирил и Методий“ - с. Веселиново; ІІ място – СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ - с. Скалица; ІІІ място – ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ -  с. Бояджик; ІV място – ОУ „Васил Левски“ – с. Тенево; V място – ОУ „Христо Ботев“ - с. Ботево; VІ място - ОУ „Христо Ботев“ - с. Кукорево и на VІІ място – ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - с. Дражево.

Във втория ден от надпреварата, във възрастовата група VІІІ-Х клас, участие взеха отбори на шест общински училища. Най-добре подготвени за състезанието се оказаха младите футболисти на ОУ „Св.Паисий Хилендарски“, с. Роза, второто място спечели отборът на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, с. Веселиново, трети стана отборът на СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Скалица. На четвърто, пето и шесто място се класираха футболните отбори на ОУ „Васил Левски“, с Тенево, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Бояджик и ОУ „Христо Ботев“, с. Кукорево.

В двудневния футболен маратон участие взеха над 190 ученика.

 

Наред с купите и грамотите, състезателите получиха футболни топки и рекламни шапки с емблемата на общинската платформа „С Тунджа в сърцето“. Целите и инициативите, заложени в нея, представиха младшите експерти в Община „Тунджа“ Ивайло Кьосев и Петя Петкова. Те призоваха учениците да се включат в дейностите по реставрацията и опазването на паметниците в своите села, обогатяването на етнографските и краеведски сбирки, както и в конкурсите за рисунка, литературно творчество и фотография под надслов „С Тунджа в сърцето”. Специален апел към младите футболисти беше отправен да се включат в кампанията „Заедно с Община „Тунджа“ със свои идеи за дооборудване на наличните фитнес зали в селата и подобряването на условията за спорт на местните футболни игрища.