Даниел Асенов с награда от кмета на община Тунджа
Даниел Асенов с награда от кмета на община Тунджа / община Тунджа

Кметът на община Тунджа Георги Георгиев сърдечно приветства с поредната победа на ринга младата надежда на българския бокс Даниел Асенов и неговия треньор Димитър Мутафов.

Асенов завоюва златен медал в категория до 52 килограма на 67-мия Международен боксов турнир „Странджа" 2016, който се проведе от 23 до 27 февруари в зала „Универсиада", София.

Той бе награден от кмета на общината с грамота за „Най-добър млад спортист на община Тунджа и Република България", с плакет от платформата „С Тунджа в сърцето" и парична награда в размер на 1 000 лв.

Даниел Асенов с награда от кмета на община Тунджа
netinfo
Георги Георгиев благодари на Даниел Асенов за постигнатите високи спортни успехи. Той подчерта, че този резултат е чест за всяка община и за България, и че се гордее, че точно в община „Тунджа" работи един изключително всеотдаен и талантлив треньор като Димитър Мутафов.

Кметът връчи на заслужилия треньор по бокс грамота за принос в развитието на спорта в община „Тунджа", плакет „С Тунджа в сърцето" и парична награда в размер на 500 лева.

Накрая младият боксьор и неговият треньор споделиха, че се подготвят усилено за олимпийската квалификация, която ще се проведе от 9 до 17 април в Турция.