Дадоха ход на делото срещу заповедта за премахване на  Инсталацията за разфасоване на течен хлор в Ямбол
Дадоха ход на делото срещу заповедта за премахване на Инсталацията за разфасоване на течен хлор в Ямбол / Дарик Сливен, архив

Ямболският административен съд даде ход на дело, образувано по жалба на "Континвест" ООД срещу заповед на началника на  РДНСК -Югоизточен, с която е наредено да бъде премахнат като незаконен строеж "Инсталация за разфасоване на течен хлор" на ул."Ямболен" №35.  Жалбодателят иска отмяна на обжалваната заповед.

Предишното заседание по това дело беше на 29.09.2011 г. Тогава съдът назначи съдебно-техническа експертиза, която да бъде изготвена от вещи лица. Освен това, съдът поиска вещите лица, изготвяйки заключението си, да  направят пълно описание на процесния обект "Инсталация за разфасоване на течен хлор", както и да изготвят описание на всички монтирани машини, съоръжения и инсталации, като  посочат процеса на експлоатация, включително и необходимите за това лицензи и разрешения.

След като бе даден ход на делото по същество, на днешното съдебно заседание бяха изслушани вещите лица, прието беше и заключението по експертизата. Съдът ще се произнесе в законовия едномесечен срок.

 Дружеството обжалва и друга заповед на началника на РДНСК -Югоизточен район, с която се забранява ползването на инсталацията.  По нея Административен съд - Ямбол се произнесе, че жалбата е неоснователна.